Pořadatel : VTO Zelená Stopa a Prasklej Řetěz

Datum : 5. září 2015

Místo : Miletín nám. K. J. Erbena

Typ závodu : Scorelauf dvojic – volné pořadí kontrol

Přihlášení : od teď do 4. září 2015 do 12.00 hod. na našich stránkách na levé straně ve vyskakovacím okně, nebo na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..“>prasklejretez@gmail.com.  5. září 2015 na místě (avšak celkový počet dvojic je omezen na 100 párů). Platba startovného je v hotovosti při prezentaci před startem.

Start : 08.00 až 10.00 hod., Miletín, nám. K. J. Erbena čp. 363, před trafikou Mateřídouška

Cíl : po 6-ti hodinách na trase v Pivovarské zahrádce v Miletíně

Časový limit : 6 hodin + 10 minut na prostudování mapy

Mapa : Doporučena mapa Podkrkonoší v měřítku 1:50.000

Průběh závodu : Jedná se o typ závodu s volným pořadím kontrol, kdy každá kontrola je jinak bodována, tudíž závodník může objet libovolný počet kontrol avšak za maximálně 6 hodin. Umístění se počítá podle počtu bodů. V případě rovnosti bodů dle času za jakou dobu závodníci kontroly objeli.

Při prezentaci obdrží závodník průkazku, do které bude zapisovat objeté kontroly pomocí tužky. Dále mu bude vepsán do průkazky startovní čas a přidělené startovní číslo. Závodníci si sami vyplní hůlkovým písmem Jméno, Příjmení, Ročník narození, Tým a Kategorii. Při prezentaci také závodníci obdrží mapu se zakreslenými body kontrol. Poté závodníci mohou ihned odstartovat.

Jako první je čeká jediná povinná kontrola, na které dostanou popis kontrolních bodů s upřesněním co na kterém kontrolním bodu mají opisovat. Pořadí dalších kontrolních bodů a jejich počet si již určí sami závodníci. Jednotlivé kontroly se budou zapisovat tužkou do připravených políček v průkazce. Na kontrolním bodu se opisuje písmeno. Dvojice se nesmí rozdělit a všechny objeté kontrolní body musí objet oba závodníci.

Maximální čas na trati je 6 hodin a 10 min. 10 min. mají závodníci na prostudování mapy.

Po dojetí do cíle bude závodníkům změřen čas, který jim bude zapsán do průkazky. Každá započatá minuta nad povolených 6 hodin a 10 min. je odečet 3 bodů. Průkazku závodníci po dojetí odevzdají pořadateli. Dále pak bude spočten čas a počet bodů za objeté kontroly.

Závod se jede na vlastní nebezpečí každého závodníka.

Hlavním pravidlem závodu je pravidlo Fair Play.

Kategorie: Muž-Muž

Žena-Žena

Muž-Žena

Dospělý-Dítě – mladší 15-ti let – rozhoduje datum narození

+99 – společný věk páru nad 99 let

Pěší – dvojice, jedno z koho složená

Startovné : 100,- Kč dospělý, 50,- Kč dítě

Výsledky : Po dojezdu do cíle vyhlášení v Pivovarské zahrádce v Miletíně. Poté umístěny na stránkách www.prasklejretez.cz

Ceny : Celkově nejlepší dvojice získá putovní pohár. Nejlepší tři dvojice v každé kategorii obdrží diplomy a věcné ceny. Občerstvení : Po dojezdu v Pivovarské zahrádce 2 x pivo, 2 x klobása na posádku

Parkování : Miletín, nám. K. J. Erbena

WC : Během závodu v přírodě, po závodě v Pivovarské zahrádce

Funkcionáři : Bedřich Hak tel: 603495188

Zdeněk Paulus tel: 606788403