Letošní, již šestý ročník Miletínského Scorelaufu, je za námi a tady je krátké ohlédnutí za jeho průběhem. Start byl v Miletíně na koupališti v sobotu 7.9.2019 od 8:00 do 10:00 a závodníci v kategoriích cyklo, pěší a běžci se vydali na 6-ti hodinový orientační maraton po zdejším okolí. Ranní déšť byl na zvolení optimálního času startu pro mnohé z 52 přihlášených dvojic limitující, takže se na trať vydali až v nejzazším možném termínu. Oproti předchozím ročníkům nebyl popis kontrolních míst na povinné kontrole v Miletínské věži, ale každá dvojice ho obdržela na startu společně s mapou.
Spolek VOTO Zelená Stopa pod vedením Bedřicha Haka vybral zřejmě nejtěžší trasu v historii, čemuž napomohlo i to, že téma byly vyhlídky. Vždy se muselo do kopce a body na mapě byly rozesety od Chotěborek až po zříceninu hradu Kumburk za Novou Pakou.
Živá kontrola se letos odehrávala na Vlkanově u Tetína a obnášela dvě disciplíny, vědomostní – poznávání českých zámků a výkonnostní – skákání přes švihadlo. Pro některé z účastníků mohla mít ještě morální aspekt, v obci totiž probíhala kulturní akce „Posvícení v osadě Vlkanov“ a tudíž byla příležitost sklouznout k jinému, než sportovnímu pojetí dne :-).
Krátce po čtrnácté hodině do cíle přijíždí dvojice, které neotáleli na startu. Je dobře, že se počasí trochu umoudřilo a oproti minulému ročníku v cíli nezaznamenáváme skrz promoklé borce. Organizátoři začínají postupně sčítat a vyhodnocovat zaznamenané kódy jednotlivých míst, které se dvojicím podařilo dosáhnout a najít. Po dojezdu mají účastníci možnost opláchnout sebe i kolo a dát si něco z připraveného občerstvení. No a následuje vyhlášení výsledků a rozdání cen těm nejúspěšnějším v jednotlivých kategoriích (níže). Letošním celkovým vítězem se stal team MA-PA Bike (Martin Císař a Pavel Kohout), kterým se podařilo nasbírat celkem 1106 bodů. Veškeré výsledky naleznete v záložce výsledky 2019.
Závěr patří poděkování všem účastníkům za to, že podstoupili nelehký závod a podali super výkony. Věříme, že si odnesli z tohoto dne fajn zážitek. Dále patří poděkování spolku VOTO Zelená Stopa a Bedřichovi Hakovi za zajímavé téma a výběr bodů, a samozřejmě taky organizátorům a sponzorům:  Město Miletín, Uni Roll Czech s.r.o., Klimizol, IKDrinks, Cukrárna Erben, KAD spol. s r.o., S.A.M s.r.o., Straker s.r.o. a KUPKOLO.cz s.r.o.
Start příštího, 7. ročníku, je naplánován na 5.9.2020 a věříme, že se nás sejde zase o něco víc.